ATPLab Training

Εσένα ποιος είναι ο fitness στόχος σου? Είτε είσαι αρχάριος είτε είσαι προχωρημένος στο ταξίδι του fitness αν δεν έχεις ένα στόχο, είναι σαν να βρίσκσαι σε ένα δρόμο χωρίς να ξέρεις που πηγαίνεις. Αυτό συμβαίνει γιατί ο στόχος του καθενός είναι διαφορετικός και χρειάζεται διαφορετικά πράγματα για να τον πετύχει.

Για παράδειγμα fit στόχοι είναι όλοι οι παρακάτω:

  • να κάνεις 150 κιλά βαθύ κάθισμα
  • να καταφέρεις να πας 3 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο
  • να ρίξεις τη χοληστερίνη σου
  • να χάσεις 3 κιλά
  • να ολοκληρώσεις ένα μάθημα spinning
  • να αποκατασταθείς από ένα τραυματισμό
  • ή να τρέξεις ένα μαραθώνιο!

Με αυτά τα παραδείγματα θέλουμε να σου δείξουμε ότι δεν είναι όλοι fitness στόχοι ίδιοι! Και ότι φυσικά μπορείς να έχεις παραπάνω από έναν! Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να σημειώσεις τους στόχους σου και να τους ταξινομήσεις κατά προτεραιότητα!

Αφού έχεις ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και έχεις καταλήξει στο στόχο σου, πρέπει να βρεις τα κίνητρα σου!
Το κίνητρο για έναν πιο fit τρόπο ζωής είναι αυτό που σε ωθεί να ασκηθείς και να εστιάσεις στην υγεία και την ευεξία σου. Είναι αυτό που θα σε παρακινεί κάθε μέρα να γυμναστείς και να τρώς υγιεινά. Αλλά ας δούμε πρώτα τι αποτελεί κίνητρο για τον καθένα!


Το κίνητρο (όπως και ο στόχος) είναι διαφορετικό για όλους!

Μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε ή ένα συνδυασμό των παρακάτω:
– μια νέα συνδρομή στο γυμναστήριο
– μια συμμετοχή σε ένα διαδικτυακό μάθημα γυμναστικής
– η πρόσληψη ενός personal trainer
– η αγορά καινούριων ρούχων γυμναστικής
– μια επένδυση σε εξοπλισμό άσκησης
– το να γεμίσεις την κουζίνα με υγιεινά τρόφιμα
– το να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα προπόνησης η διατροφής
– ή το να βρείς έναν φίλο για να γυμναστείτε παρέα!

Πως λειτουργούν τα κίνητρα στη πραγματικότητα.

Φυσικά όλοι αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι στην αρχή κάθε fitness journey και υποσχόμαστε τον εαυτό μας: «αυτή τη φορά, θα επιμείνω!».

Στη συνέχεια όμως μπαίνει στη μέση μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή με την οικογένεια και αρχίζουν οι αναβολές.

Ο Jim Rohn είπε: «Το κίνητρο είναι αυτό που σε κάνει να ξεκινήσεις, η συνήθεια είναι αυτό που σε κρατάει.»
Ας δούμε λοιπόν πώς θα μετατρέψεις το κίνητρο σε συνήθειες που θα κρατήσεις, γιατί η ανάπτυξη συνηθειών οδηγεί σε διαμόρφωση συμπεριφοράς που είναι αυτόματη. Έτσι ενσωματώνεις υγιείς τακτικές στην καθημερινότητα, τις διατηρείς και τις εκτελείς αυτόματα, ακόμα και όταν το motivation είναι low – κάτι σαν το βραδινό πλύσιμο των δοντιών!

Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για τη δημιουργία υγιών συνηθειών:

1. Μην βασίζεσαι στο πώς αισθάνεσαι!

Σίγουρα υπάρχουν στιγμές στη ζωή όπου απλά δεν θες να κάνεις τίποτα, πόσο μάλλον να σηκωθείς και να ασκηθείς. Χρησιμοποιήσε μια εφαρμογή όπως το ΑΤΡ Lab που προσφέρει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και τη δυνατότητα να κάνεις track τις επιδόσεις σου! Έτσι, δεν θα χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζεις για το τι πρόγραμμα να κάνεις σήμερα!
Και ναι, είναι εντάξει και μερικές φορές ωφέλιμο να έχεις μια μέρα ξεκούρασης, αλλά προσπάθησε να μην παραλείπεις τις προπονήσεις σου μόνο και μόνο επειδή “δεν έχεις διάθεση”.
Σχεδόν πάντα θα αισθανθείς καλύτερα μετά από μια προπόνηση, ακόμα κι αν είναι ελαφριά. Ευχαριστούμε ενδορφίνες!

2. Δοκίμασε να συνδυάσεις την γυμναστική με παρέα

Με παρέα όλα είναι πιο διασκεδαστικά! Πάρε ένα φίλο η μια φίλη και γυμναστείτε παρέα. Και αν μια μέρα δεν μπορούν, στην εφαρμογή του ΑΤΡLab έχεις ένα ολόκληρο community που γυμνάζεται μαζί σου και εννοείται ότι μπορείς να επικοινωνήσεις ανά πάσα στιγμή με τον προπονητή σου!

3. Να είσαι ευέλικτος/η με τις προπονήσεις σου!
Εάν δεν θέλεις να πας στο γυμναστήριο μια μέρα η κάνε τη γυμναστική σου σε ένα πάρκο! Δε προλαβαίνεις; Κάνε μια προπόνηση στο σπίτι! Διάλεξε από τα προγράμματα που προσφέρονται στο app ATP και βάλε την προπόνηση στο δικό σου χώρο και χρόνο! Τι καλύτερο?!

Μόλις μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τα κίνητρα σας προς όφελος σου, σίγουρα δε θα χάσεις το στόχο σου!

Μικρές αλλαγές φέρνουν μεγάλα αποτελέσματα και όλη η ομάδα του ΑΤΡLab είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσει να τους πετύχεις! Εσύ ακόμα να ξεκινήσεις?

Close

Το ΑTPLab Training είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εφαρμογή προπόνησης. Είναι το δικό σου online γυμναστήριο που θα οδηγήσει τις προπονήσεις σου στο επόμενο επίπεδο και την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη!

OUR SOCIALS