ATPLab Training

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η επιστροφή στη ρουτίνα άσκησης σας μετά από ένα διάλειμμα δεν είναι πάντα εύκολη! Και πόσο μάλλον, όταν όλο τον χρόνο προσπαθήσεις να κρατήσεις την ρουτίνα αυτή. Κατά την περίοδο του διαλλείματος, μπορεί ξαφνικά να δημιουργηθεί ένα αντίστροφο συναίσθημα!

Το να επιστρέφετε στο γυμναστήριο όταν δεν έχετε πάει για λίγο μπορεί να είναι τρομακτικό, όπως και η γυμναστική στο σπίτι και το να μην ξέρετε πώς – ή πού – να ξεκινήσετε.

Αν και μπορεί να αισθάνεστε αποθαρρυντικά γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, μην αφήσετε να σας εμποδίσει να κάνετε το πρώτο βήμα. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και να του υπενθυμίζετε πόσο ωραίο είναι να κινείτε το σώμα σας και πόσο όμορφα νιώθετε μετά την προπόνηση.

Ακολουθούν 4 τρόποι για να επιστρέψετε ομαλά στην άσκηση.

1. Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να είστε ρεαλιστές. Εάν έχετε πάρει λίγο χρόνο, είναι πιθανό να μην μπορείτε να επιστρέψετε κατευθείαν σε αυτό που κάνατε πριν. Θα πάρει λίγο χρόνο, οπότε χρειάζεται υπομονή. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ασκήσεις σωματικού βάρους από το πρόγραμμα BURN, προτού προχωρήσετε στη χρήση βαρών ή να κάνετε ασκήσεις χαμηλής έντασης για να αυξήσετε τη φυσική σας κατάσταση.

2. Σχεδιάστε πότε, πού και πως θα γυμναστείτε.
Όταν ξεκινάς οτιδήποτε με ένα σχέδιο, το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνεις καλά. Ο προγραμματισμός της προπόνησής σας μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από το πού και πότε θα γυμναστείτε, μέχρι πιο πρόγραμμα θα κάνετε! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 5 προγράμματα ανάλογα με τους στόχους σας. Εάν πρόκειται να ασκηθείτε στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι ή εάν σκοπεύετε να επιστρέψετε στο γυμναστήριο, ανανεώσετε τη συνδρομή σας και βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα στο περιβάλλον αυτό. Για να προετοιμαστείτε για μια επιτυχημένη πρώτη προπόνηση, αποφύγετε να πιεστείτε υπερβολικά γιατί την επόμενη μέρα θα είστε καταπονημένοι. Για να εξασφαλίσετε επαρκή αποκατάσταση, αποφύγετε να προγραμματίζετε προπονήσεις υψηλής έντασης σε διαδοχικές ημέρες.

3. Επιστρέψτε ήρεμα σε μια σταθερή ρουτίνα
Και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμα και με μία προπόνηση την εβδομάδα. Καθώς αρχίζετε να διαμορφώνετε και πάλι την ρουτίνα σας, μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε σταδιακά τη συχνότητα των προπονήσεων σας.

Θυμηθείτε, είχατε ήσασταν ένα διάστημα off, οπότε το σώμα σας πρέπει να συνηθίσει να κινείται ξανά.

4. Δώστε την απαραίτητη ξεκούραση και αποκατάσταση στο σώμα σας

Η αποκατάσταση ξεκινά με ένα καλό ζέσταμα – το να ζεσταθούν οι μύες σας και να κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα, ώστε να προετοιμαστείτε για την προπόνησή σας και όταν τελειώσετε, συνεχίστε με διατάσεις που στοχεύουν στις μυϊκές ομάδες που μόλις προπονήσατε.
Μπορείτε να συμβουλευτείτε το πρόγραμμα mobility flow.

To active recovery τις ημέρες ανάπαυσης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη ρουτίνα σας, αλλά εάν αρχίσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, μπορεί να είναι σημάδι ότι προπονείστε υπερβολικά. Κάντε ένα βήμα πίσω και απλά δώστε στο σώμα την απαραίτητη ξεκούραση με βασική προτεραιότητα την ευημερία σας.

Close

Το ΑTPLab Training είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εφαρμογή προπόνησης. Είναι το δικό σου online γυμναστήριο που θα οδηγήσει τις προπονήσεις σου στο επόμενο επίπεδο και την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη!

OUR SOCIALS